KEURINGEN

Controle en onderhoud is een essentieel onderdeel van preventie

Richtlijnen

Volgens de wet (2010) en het bouwbesluit 2012 moeten alle draagbare en verrijdbare blustoestellen minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd.

Zowel de VEBON als NCP (overkoepelende organisaties voor gecertificeerde brand beveiligingsbedrijven) zijn bang dat de brandveiligheid in het gedrang komt en verwachten van hun leden dat zij bij hun klanten jaarlijks de keuring van brandblussers blijven uitvoeren. Ook veel verzekeringsmaatschappijen eisen dit.

In tegenstelling tot draagbare en verrijdbare brandblusapparaten moeten de brandslanghaspels wel jaarlijks gekeurd worden volgens de wet.

Wij keuren / controleren:
- brandblusmiddelen
- verbandkoffers
- noodverlichting
- AED hartmonitoren

Periodieke keuring

U dient uw brandblusser(s) regelmatig te keuren op zaken als aanwezigheid, toegankelijkheid, bruikbaarheid, beschadigingen en gebruiksaanwijzing.

Jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud en keuring:
Dit jaarlijkse onderhoud dient uitgevoerd te worden door een deskundig persoon.

Vijf jaarlijks uitgebreide onderhoud en keuring:
Na een periode van vijf jaar dient uw brandblusser extra uitgebreid deskundig te worden gecontroleerd. Tevens worden waar nodig de vullingen vernieuwd.

Tien jaarlijks uitgebreide revisie:
Na een periode van tien jaar wordt uw brandblusser deskundig gedemonteerd en volledig getest. Waar nodig worden onderdelen of vullingen vervangen.

De maximale levensduur van een brandblusser is twintig jaar.

Prijzen

In samenwerking met onze partner kunnen wij u zeer snel van dienst zijn tegen scherpe tarieven. U ontvangt ook tijdig een herinnering wanneer de blusmiddelen herkeurd moeten worden.

Klik Prijslijst voor een overzicht van onze prijzen.