Nieuwe kleding Ambulance

Nieuwe kleding Ambulancemedewerkers


Na een warm betoog over de ambulancezorg, trapte minister Bruins van VWS de kledingpresentatie af. De nieuwe kleding werd geshowd door twee ambulancezorgverleners die trots over de catwalk liepen.

“Ambulanceprofessionals hebben passie voor hun werk en zijn trots op hun vak. Die trots willen ze ook uitstralen via hun werkkleding”, vertelt Tjerk Hiddes, RAV-bestuurder en kartrekker van het landelijke kledingtraject. “We gaan begin 2019 over op nieuwe kleding omdat de huidige ambulancekleding al twintig jaar oud is en heeft ingeboet aan uniciteit en herkenbaarheid.

Ook is de kleding niet meer onderscheidend genoeg. Dat moest anders. Want bij een mooi vak, hoort een mooi pak”, vindt Hiddes. “En daar zijn we dik in geslaagd.”

 

Fashion designer Karin Slegers heeft de nieuwe ambulancekleding ontworpen. “Ik heb me laten inspireren door veel gesprekken met ambulancezorgverleners en de uitkomsten van de landelijke kledingenquête ambulancezorg.

De mensen van de ambulance wilden moderne, representatieve, onderscheidende en comfortabele kleding. Ik heb gekozen voor een heldere en krachtige kleurencombinatie. Het turquoise is een doorvertaling van het huidige donkergroen.

“Het was een uitdaging om de kleding enerzijds een toegankelijke zorguitstraling te geven, maar tegelijkertijd gezag te laten uitstralen voor de momenten waarop dat nodig is. Ik heb dat gedaan door de kleding van organische vormen te voorzien, die het ontwerp vloeiend en zacht maken, maar de felrode accenten stralen juist power uit, iets dat je zeker moet hebben als je dit vak uitoefent”, besluit Segers.