Bijzonder project schoolstewards Hanze College

Zo’n vijftig schoolstewards van het Hanze College volgden op dinsdag 2 en 16 juni een cursus reanimatie en het gebruik van een defibrilator (AED). Deze opleiding is door EMS Risico verzorgd.

Schoolstewards zijn derdejaars leerlingen die surveilleren in de pauzes en waar nodig andere leerlingen aanspreken op hun gedrag. Het project maakt deel uit van de burgerschapsvorming. In het kader hiervan wordt de schoolstewards de mogelijkheid geboden om een reanimatiecursus te volgen. Deze groep is zeer geschikt voor deze cursus.  Jongeren zijn overal aanwezig en hebben bijna allemaal een mobieltje waarmee ze hulp in kunnen schakelen. Bovendien zijn de leerlingen van het Hanze College echte doeners.

Het Hanze College is enorm trots dat de groep hulpverleners in de regio weer verder is gegroeid en het landelijke percentage is gestegen. Weer vijftig personen die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. EMS Risico is enorm blij om te zien dat zoveel enthousiaste leerlingen deelnamen aan deze cursus en geslaagd zijn voor deze opleiding.